torsdag 5 januari 2012

Får jag saker att låta lätt?

Funderar på de här med mående och de då.
Om någon är deppig, har ångest, svårt med motivationen osv....
Jag kan juh bara prata från mina erfarenheter. Jag kan knappt komma ihåg vissa tider i mitt liv. I lund kan jag inte komma ihåg att jag mådde så dåligt. Jag vet juh att jag inte alltid mådde bra. Hade juh iofs panikångest så in i helvete. Som sagt minns jag inte alltid allt.
Jag gick upp massor i vikt osv. Sen flyttade vi och jag isolerade mig nog totalt.
De e juh bara jag själv som kan ändra min situation, MEN självklart kan man ta hjälp av omgivningen utan att lasta dom. För de e juh ingen annan osm ska bota din ångest, jobba med dina fobier osv. Ingen annan kan motionera åt dig eller gå ner i vikt åt sig.
Men man kan få verktyg av andra som man kan använda längst vägen. De som funkade för mig funkar kanske inte för dig. Satt och läste gamla journaler från min läkare på psyk och de är som att läsa om en helt annan person. Henrie gjorde ALLT hemma. Vet inte vad som hände sen, men med hans hjälp och andras ord och eget sunt förnuft så vände jag från att inte klara av att gå till affären, inte ringa mina egna samtal, från att tvätta kläder för att låta dom ligga och mögla innan jag pallade ta tag i de från maskinen till tork. Ja ni fattar. De ända jag alltid skött bra och med vaken skalle är mina barn och mina djur. Fast djur är juhockså en saga för sig. Har haft och har nog än så stort behov att ta hand om andra. Har skaffat hundar som ska omplaceras eller avlivas för jag vill rädda dom, men har bara gjort de jobbigare för mig själv och de blev inte så bra som jag ville och har ändå fått lämna vidare hunden till någon annan. Alla tycker jag byter hundar som jag byter trosor och de e kanske sant.. eller ja de e nog sant.. okej de e sant. haha men jag gör juinte de för att jag är idiot. bara lite väl impulsiv och har jävligt svårt att tänka med hjärnan.
Lever i en ganska livlig familj och de passar juh inte för alla hundar.
Men skit samma va inte de jag skulle komma till, skulle komma till de att man måste hitta sin egen styrka. Hur jävla djupt den än är begravd så finns den där. Man måste slåss med sig själv. Sluta hitta ursäkter och bara göra de. Du har en hund och måste ut. I stället för att släppa ut den i trädgården så går UT! och gå...!!! När du känner för de som minst, när du har minst ork de är DÅ du ska slå till. Och tro mig de funkar.. eller varjefall för mig och jag tror inte jag är ensam om de. Sluta tyck synd om dig själv och bara ta tag i ditt liv. Alla ovanor går att bryta!
Har vänner osm varit missbrukare tex som valt ett nyktert liv trots ett tungt missbruk oich dom lyckas. Och inte fan är de någon annan som gjort de åt dom, som sagt kan man få stöd men de mesta gör man juh själv.
Jag tänkte säga så här att jag är så rädd när jag pratar med andra som mår dåligt att de låter som jag tycker de e så jävla lätt. För de vet jag själv när jag va som mest nere och någon snackade så tänkte man vad faaan vet du! och ingen annan mår juh som du mår men man kan ändå relatera på något sätt. Fast de kan man juh inte kanske hahah Men i grund och botten så är de alltid sig själv man ska ta tag i. Bestämma hur man vill må och hur man vill leva.! Vill man vara en bitterfitta som alltid mår dåligt och sitta och gnälla på sig själv att man inte kan eller orkar! Nä men lev med ångest, må dåligt. va en bitter fitta! men gnäll då för fan inte. Finn din inre styrka så kan du nå hur jävla långt som helst!
Jag har en konflikt med mig själv just nu. Gick upp 6 kilo efter att jag va sjuk i sensommras eller vad man säger. Och jag har haft jävligt svårt att komma igång igen. Finns inga rätta dagar eller tillfällen att börja, de e bar aatt göra de. Har börjat motionera så smått igen och även de lilla räknas. 3 km lugn promenad e bättre än 0 km.

Så ... ber ni mig om råd och tips och jag ger er de... även saker ni kansk einte vill höra... så tänk inte att jag försöker vara bättre eller att jag inte vet ett skit. För jag pratar från min egen erfarenhet. Ingen har dött från mig, jag har inte mibbrukat eller blivit slagen, men jag har ändå mått s jävla dåligt de bara går att må utifrån mig! och jag klarade av att ta mig från mitt mående, jag valde inte att ta till droger eller alkohol osv.

jaja.. allt för nu. Nu ska jag städa lite till och underhålla min syster som vatt är ett par dagar.

filmtips... blir "The Help"

Puss heeej