torsdag 22 mars 2012

Flygande små saker

Fy vilken helt underbar dag de är idag.
Nu väljer jag att sitta inne en stund för vi har varit ute hela dagen.
Älsklingen stack till kvantum och handlade frukost till oss som vi satt ute och käkade. Nu behöver de inte blir varmare tycker då jag. Men jag vet att de e många som inte håller med :P Men jag blir så irriterad på alla som gnäller på vinter, snö och kyla så då ska inte jag gnälla heller. De e bara att gilla läget. De finns skugga, man kan vara nästan naken och de älskar jag.. ah de blir nog bra ändå :) Kvällarna på våren och sommaren är juh helt underbara och då kan man stå ut med dagen för att kunna njuta senare.

Vår granne har skaffat valp och hon är rät söt när man tänker efter :P Jag är bara så dum som tycker de e jobbigt med henne för jag har de jobbigt med Franka. Eller jag har inte de jobbigt med Franka så ska jag inte säga för de har jag inte.
Franka har de jobbigt med andra hundar låter bättre att säga. Men de sa jag juh igår så de behöver jag inte ta igen.
Men sen satt jag och kom på att jag inte behöver se grannen som en negativ sak. Hon är väldigt duktig och håller sig på sin sida av gräsmattan. Inte för de lugnar Franka just nu, men med lite övning så kommer Franka märka att lilla Lexi kan stå där och skälla, men de betyder inte att hon vill Franka något illa.

Menar änk själv om man jämt behövt försvara sig, kommer en jävla hund i flexi eller lös springade mot en och skäller då blir man rädd, chockad.. ja ni vet.
Vilket sätt har en hund att säga ifrån? Visst de e juh skönt om man har en hund som Tyson som skiter i vilket men sen har han inte blivit utsatt på några promenader för påhopp.
Nu tar vi varjefall vårt ansvar med Franka och jag tror juh bara de kan bli bättre. Idag fick vi tre utskällningar när vi va ute, sista gången la jag franka ner lite fint innan hon själv han spänna upp sig, sen låg hon hos mig och blev klappad när Lexi skällde. IGEN ÖMKANDE! utan bara gos. Hon slappnade av direkt och sket i vilket. Vi får väll ta små steg. De är juh inte sagt att hon ska stanna här men jag önskar så mycket jag kan och ja.. de e juh de man får göra :)
De känns med henne som de kändes med Tyson, att de bara är så att hon hör hemma ivår familj. Ah de e komplicerade grejjer. :D

Hade tänkt lägga upp lite bilder men detta blogginlägget har tagit hundra år för de har ringt barnen har velat prata osv osv så nu har jag icke lust med de ... men dygnet har juh fler timmar så de kan juh ske idag ändå :D

smsade igår med någon jag brytit med, de blev väldigt kort och dumt när jag bröt pga att jag va väldigt arg besviken och frustrerad. De har tagit till tydligen nu innan jag kunde förklara lite mer vuxet så de kändes som hon förstod och de va skönt. Har inte haft ångest för mitt val men för min handling eller hur man ska säga.
Men nu är de ur världen och de tror jag hon också vet och så låter vi de vara där.
Så blir de goodie för alla, jag slipper bli irriterad och hon frustrerad osv. allt är juh so en ond cirkel :D

Nog om de, nu har vi en stek i ugnen som vi ska käka om 1.5 timme.. känns juh som hundra år. Men fan så gott de ska bli. Sen på tal om mat så hade jag gått ner 4 kg sen jag vägde mig sist för lite mer än 2 veckor sen. Enbart genom att ha tagit mina promenader varjedag. Har inte powerwalkat varje dag men gått och de e de viktigaste att man kommer ut!! ja jag jubbar på de :P

jahanähä nu e de slut på intressepilar ...
nää hittade en till som jag kastar iväg....
ida och chash ska komma och gå på promenad ikväll. ska bli mysigt. så får han och tyson leka lite. Han får juh inte glömmas bort bara för franka är här. han är fortfarande min nummer ett.

puss och kram ses kanske sen annars ses vi en annan dag :D
haaaaaj