onsdag 21 mars 2012

En munkorg


Eller vad de heter när de inte är en korg är bra att ha.
Man vet nog med sig själv att komma en hund med munkorg så undrar man.. e de en aggresiv jävel? För de sitter så djupt rotat varjefall på mig. Vi hade en gaaalen gigantisk schäfer hane på vår gård när vi va små. han hade munkorg och stackel och en ilsken ägare. Så därav mina fördommar, man fick lära sig att akta sig för den hunden och andra hundar med munkorg.

Jag har haft en hund som va hundils OOOOOOOOOOOOM han va i koppel. Va han lös va de inga problem. detta grundade sig i att han själv blivit attakerad så många gånger a andra hundar att han valde att visa att andra hundar skulle passa sig för honom.
Jävligt jobbigt men med blod svett och tårar, en skit bra instruktör och förstående hundvänner så blev de hund av honom också.
Nästan, tyvärr blev han lite koko när vi fick våra twins men de går jag inte in på nu.

De jag menar lite är att folk dömmer, så även jag själv ibland. Men de kan ligga så mycket bakom som man inte känner till.
Just nu har jag en hund som ni vet hon har inte haft de så lätt och andra hundar är ett hot för henne. de e jobbigt då min rädsla byggs upp och promenaderna med hundmöte kan bli jobbiga. Så efter igår bestämmde jag mig att jag skulle köpa en munkorg i nylon. Nu kommer våren folk har sina hundar lösa, jag litar på franka hemma med tyson mina barn andras barn lalalalala men INTE på hundar som kommer lösa ute. Kommer en hund och inte gör väsen av sig har jag ett bra hundmöte, kommer en hund som gör väsen av sig har jag ett helvete, mest för jag e rädd inget annat.
Så idag tog jag på den här munkorgen och woalla... jag va inte rädd :) 5 6 ggr försökte hon kraffsa av den.. jag va bestämd ville börja gråta, tnkte ryck upp dig och sa till henne på skarpen, hon fattade läget efter då 6te gången eller nåt och de gick fint. Hon vajuh ingen ängel vid hundmöte MEN jag va inte rädd.
Men fy faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan vad folk glor. Och dom glor SURT! varför? varför glor man surt på en hund vars ägare tar sitt ansvar? Hur tänker dom?
Gick förbi en tjej med en hund som gjorde ett sånt jävla utfall, vad gör matten? Jo hon blänger sönder franka som inte sa ett ljud först , men hoppade lite på bakbena en sekund innan jag fick ner henne på alla 4. JAG höll min hund vid min sida, hennes gormade som en idiot. Va de mitt fel? Min hund med munkorgs fel? Nääää!!!!
Gick till djur affären för att prova ut ett halsband, kommer en hund i flexi... skäller som en jääääääääääääääävla idiot, håller gubben in sin hund? NÄÄÄ, den springer kors över gatan i kopplets längd skiter i att där är andra folk osv.
Ser man en hund med munkorg e de då okej att ens egen hund beter sig som en idiot och springer ända fram? Finns de inte en anledning till att denna hund har munkorg?
Anledningen till att just denna hund just nu har munkorg är på g av dåliga erfarenheter med andra hundar. inte för hon e ett jävla monster.
Hon har bott hos oss i 2 månader och gud vad jag hoppas hon får stanna.
Hon är lugn och trygg här hemma med oss oh med mig. Hon hatar katter, men visst de gjorde hon kanske men hon älskar Sunny. Hon blev knäpp innan för bara 7-8 veckor sen om hon såg en katt ute, nu tittar hon och lunkar vidare.

Nä fan de jag vill komma till.. ser man en hund ute, mager skitig tovig överfet med munkorg.. ja ni vet som avviker från de "normala" ta för de förtsa inte förgivet att de e den som håller i kopplet som är boven, tro inte att en hund föds fett aggresiv och måste ha munkorg annars tuggar den fradga och äter upp små barn och pudlar.

va inte rädda att fråga ägaren, gör man de på ett fint sätt så blir varjefall inte jag arg. Men om man däremot blänger och ser ner på mig och mina hundar blir jag arg.

så de e så!

i övrigt är allt bra, har gått ner en massa kilo igen av dom jag gick upp snart e jag tillbax där jag ska vara för att fortsätta min resa mot mitt slutmål.
Har hittat lite nya härliga vänner att både dricka kaffe med och promenera med.
Om 6 dagar vid denna tiden är jag på londons gator med min älskade Ann och Weeee!

Puss och kram och massa kärlek.